h

Corona en andere zorg(en) … (2)

Even uit de coronasleur en wat anders, maar evengoed net zo zorgelijk. Binnenkort zijn er weer verkiezingen (17 maart 2021) en dan tijgen we weer ter stemhokke. Hebben we dan nog allemaal “im Bilde” wat de geschiedenis ons leerde ? Ben bang van niet. Gaat ie.

Nog niet zo héél lang geleden zijn er een aantal VVD-ministers en staatsecretarissen moeten opstappen (zoals daar zijn/waren: van Opstelten, Teeven, Harbers, Zijlstra, Hennis, vd Steur, Weekers … en vandaag BIJNA wéér Minister van Justitie en Veiligheid, in dit geval Grapperhaus) … enfin, dat gaat maar door, een schier eindeloze rij van wangedrochten). Weekers bijvoorbeeld wordt adjunct-secretaris-generaal van de Benelux (de VVD helpt wel bij het zoeken/vinden van een nieuw baantje, zeg niet dat ze bij de VVD niet sociaal zijn). En die andere genoemden hebben ook niet in het intratuintje geraniums of onvlijtige, luie liesjes hoeven laten aanrukken om er achter plaats te nemen. Gek, hè, dat je zo’n rijtje “ongerief” niet tegenkomt bij de SP. Natuurlijk komen er bij de SP ook zaken aan het licht, die de uitstralende 100 Watt niet zo goed konden verdragen, overal is wel wat. Maar niet op zo’n belachelijk “ruimhartige” schaal.

Er wordt vaak gefluisterd dat de SP niet (landelijk) kan besturen en dus geen regeringsverantwoordelijkheid kan nemen. Klets-peijnenburg ! Als ze je niet de kans geven door je weg te zetten als onkundig zonder naar die kundigheid goed navraag te doen dan wel ervaring te laten opdoen (gemeentelijk gaat dat in veel gevallen prima, behalve in Horst), tja …

Waarom deel ik mijn zorg op deze site, terwijl die zorg toch stoelt op nogal VVD-gedoe? Omdat iedereen mag leren, ja zelfs móét leren - vind ik - van de historie en iedereen vrij is te kiezen voor wie dan ook in het stemhokje. Liefst natuurlijk SP.

Felix

U bent hier