h

Beschermende middelen in de zorg

Ik heb zelf in de zorg gewerkt en heb daarom nog veel kennissen die werkzaam zijn in de zorg. Onlangs sprak ik nog drie van die kennissen. We kregen het over de beschermingsmiddelen die nauwelijks beschikbaar werden gesteld. Zij werken ieder voor een andere instelling, namelijk voor Buurtzorg, Proteion, en Tzorg. Alle drie de instellingen hebben geen beschermende middelen zoals handschoenen, kleding of mondkapjes beschikbaar gesteld. De hulp die voor Proteion werkt, heeft hier geen problemen mee. En de hulp die voor de T zorg werkt, is teleurgesteld.

De hulp die voor Buurtzorg werkt, vindt het zorgelijk . Maar vandaag heeft mijn eigen huishoudelijke hulp – die voor Buurthulp werkt -  gezegd dat zij deze week uiteindelijk wél voorzien is van een mondkapje en handschoenen..

Maar in zijn algemeen zijn de beschermingsmiddelen gewoon te laat voor deze tak. Deze mensen hebben met angst voor besmetting toch trouw hun cliënten geholpen..  De huishoudelijke hulpen moeten van de ene naar de andere cliënt. Hoe gevaarlijk is dit?  Lees maar eens het artikel in Dagblad de Limburger van vanochtend. Daarin  stond een artikel onder de kop “Duizenden zorgwerkers besmet met coronavirus”.

Riek

U bent hier